söndag 17 juni 2018

Alliansen i Markaryd satsar på utveckling av hela kommunen






































Alliansen i Markaryd presenterar i sitt budgetförslag en storsatsning på att utveckla hela Markaryds kommun. Redan i våras tog vi fram den strategi för arbetet som kommunfullmäktige också beslutade om och nu sätter vi av ca 1,5 miljoner kronor i budgeten för 2019 för detta utvecklingsarbete.

Syftet med satsningen är att få fram hur våra kommuninvånare vill att vi ska utveckla hela kommunen. Inledningsvis tänker vi genomföra ett grundligt förarbete genom bland annat medborgardialoger i Markaryd, Timsfors, Strömsnäsbruk, Traryd, Hinneryd och Råstorp. Detta arbete har redan påbörjats i Hinneryd och många goda idéer har kommit in.

För att omgående kunna åtgärda en del av de synpunkter som vi vet är berättigade avsätter vi därför medel i form av en "Bya-peng". Ett exempel, som framkommit vid dialogmötena i Hinneryd, är brygganläggningen vid Hinnerydssjön som kommunen nu byter ut till en ny flytbrygga med tillhörande flotte. Mer omfattande åtgärder får i vanlig ordning hanteras i budgetprocessen.

Vi kommer även att satsa på att försöka lyfta den omgivande landsbygden genom att arbeta med metoden fördjupade utvecklingsplaner.

I Alliansens budget för 2019 anslår vi ca 1,5 miljoner kronor för det här utvecklingsarbetet, för åtgärder i de olika tätorterna, den särskilda bya-pengen, ökat anslag till enskilda vägar, anslag för vägar med oklart ägarförhållande mm. Till det kommer investeringsmedel om 4,5 miljoner kronor för att försöka bidra till att den sista delen av kommunen kan byggas ut med fiberanslutningar.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar